Emotion Vs Mood

  Laugh.Not always  Is Us Who Have The Thing, Sometimes We Learn From!

      Laugh.. Whoever, Sometimes It’s Really A Challenge To Decide When We Are Both Excited  And Depressed! The Experience Thus, We Laugh Crying!

     Crying...  Perhaps Is The Best Choice When We Are Stressed!

     AmazingBut What Could Come Out From The Hearts Of Our Enemies When We Choose To Be!                

      RunThen, This Could Be A Beautiful Alternative!  

     Crowding  But How Sure We Are That ”The Place We Want Be Is Safer Than The First”?

vlcsnap-2014-06-24-00h55m25s28So, It’s Best To Fix The Problem Within Our Limits!  

Joking GeniusLike Numbers That Do Not Count More Than 9 Without Uniting, We Should Unite If We Want Exceed Our Limit!   

Dog..It’s True That The Most Knowledge You Have Which People Knows, Is That You Are A Living Entity, Determining Your Own Path By Actions Of The Day!     

vlcsnap-2014-05-15-08h51m15s235So, Don’t Walk A Footprint Of Another! That May Be An Oversize/Undersize/Unmatched To Your Life, ‘Cause You Are And Nobody Else Like You!       

X-Men-Face-Transplant--24894There Is No Body You Can Trust To Live For Your Behalf!    

DilemmaOr What Do You Suggest?

 

 

                                                   Abbas G Ngika 00:55 PM 29/08/2014.

The Difficult Of Loving And Easily Of Hurting; Two Friend Of Bloody Pain In Life Of Many

To love is the profound law of life to mantain anything pleasant. Though love is a social bond, is much weak bond. It’s breakable under minute forces which are sometimes difficult to imagine. The social bond created between two people, spouses can dissolve spontenously in the presence of money, gold, clothes, flowers, instinct words, and ,wonderful enough, heart desires.

A great bonded compound, by love, like a family desintegrates rapidly when love dissapear. And very interesting love is found holding our intrinsic organs to each other, the heart to brain (mind), the brain to sensors (sensory organs) and when enemist exists we’re gone of disabilitating disordes including fatigue and stroke.

When love breaks in the country, civil war becomes the repressor of. Love doesn’t show inferiority it hold the world and when it dissolves WWI, WWII……emerge.

Love dissolveness is the exceeding factor for tears in the world affecting all the ages of life, with the love affair being the trigger.

Can  we remember of when we cry of bond breakage at which tears became our regress?

On conclusion, Love should be so, to mantain its strength; teach us from mistaking, on choices we took without real love envestigates.

When we cry of love, we live of love, when regain the strength of love.  

Abbas G Ngika, 21th March, 2014 01:06:45.

The Three Laws Of Success

Do we all remember, The Time. The Time when we moved even 2m afar we were caught. The Time when everything we think were dependent. The Time when everyone considered us learners. When we were together with no thought of interest rather than home loving. I mean, The Time when we were babies.

It doesn’t matter how long we spend the journey during that Time, It reached a Time when we become free from a free-fair domination of our parents. Things changed to the extent that our parents are enjoying the course of The Time. The Time when we handle our parent in an approximate the same way as handled us through the free-fair domination.

There is no way our parents can enjoy our domination with us having no success in life. We should have got a Law of success that governs us and acts as a Key To Success. Though we both remember the course we followed during the long way to maturity, we will always retain the desire to take hold in running the life our parents whenever they retires from their domination. Without doubting the past, we have all the reasons to do so. If always we have such a desire ”The Success” will desire us.

If You Think You Can Get It You Have It. This is the first law of success. From being called a baby to a child then a boy/girl then to a man/woman you should have applied this Law before you are called a grandfather/grandmother. The Law comes with strength of achievement when applied earlier in the childhood when we are under five. Schooling with an aim and working with an interest are the strategies to confer the Law.

Making the present think the past a little more than the future success becomes the result. The Time, Past is the Time of preparation with the present being the action and the future the plan. The thing to do is to act on satiety only that the future will supports to Success. This is how the Law works and remains with you in failures. Anything you loose three times you fails, it has no chance to success than that remains with you nine times you fails. That is to say any action you take that resists failures three times than that failed to resist failure three times, is the best solution to take you to the near future before you apply the next. This is the 3X3 principle of success specifically I Offers  Be  Applied. It has more to do with Us All, It has Its Time To Spend Before It ends into Success with a little of chaos.

If You Are Not Afraid Of Challenges GOD Becomes The Best Solution. No success that follows a straight line of no failure but aimed results. There is no way somebody to hold you when you face challenges because him/herself is in the same journey. Only GOD watch our journey and knows whatever action we take to unseen outcomes. You Have To Apply anything but not everything because some are non-beneficial. You will know them By The Right Hand of GOD. GOD fill Us With The Spirit Who is full of Desire of Success, I call Him ”The Holy Spirit”. Is through Law we desire to take hold on the domination of our parents and more interesting, our neighbors. There is no Sustainable Success than living in the society which needs your Success to propagate.

As Love that defines everything, We Have To Desire The Same Desire That Others Desires Us, Love is My interest to You All. You Have To Fill What I Fill Unto You, Lets All Succeed In A single Period Of Time. This Is The Time.

Abbas G Ngika, 11:45:59 Monday 10th, February 2014.

Helminthes Mcqs

1.Man acts as the only host in
a. Strongyloidiasis
b. Trichinosis
c. Enterobiasis
d. Ascariasis
e. Trichiuriasis
2. Dysentery is common in
a. Ascaris lumbricoides
b. Trichinella spilaris
c. Enterobius vermicularis
d. Trichuris trichiura
e. Dracuncularis medinensis
3. Cutaneous larva migrans are all of, except
a. Strongyloides stercolaris
b. Ancylostoma braziliense
c. Ancylostoma caninum
d. Necator americanus
e. None of these
4. Choose the ‘old one out’
a. W.bancrofti
b. B.malayi
c. O.vulvulus
d. M.streptocerca
e. D.medinensis
5. Incorrect pair
a. W.bancrofti—–>Mansonia mosquito
b. D.medinensis—->copepod
c. M.streptocerca–>midge culicoides
d. B.malayi——–>anopheles mosquito
e. O.vulvulus——>simulium blackfly
6. Rectal prolapse is a pathogenesis of
a. T.spiralis
b. T.canis
c. T.cati
d. T.trichiura
e. None of these
7. Ovo-vivipoporous common in
a. Strongyloides stercolaris
b. Trichuris trichiura
c. Trichinella spiralis
d. Enterobius vermicularis
e. Ascaris lumbricoides
8. bipolar plugs, Champagne cork, barrel shaped egg of
a. Ascaris lumbricoides
b. Enterobius vermicularis
c. Strongyloides stercolaris
d. Trichnella spiralis
e. Trchuris trichiura
9. Incorrect order
a. A.lumbricoides——>round worm
b. T.trichiura———>whip worm
c. D.medinensis——–>guinea worm
d. E.vermicularis——>pin worm
e. M.ozzardi———–>hook worm
10. W.bancrofti is associated with
a. Chyluria
b. Hydrocele
c. Elephatiasis of the scrotum
d. All of the above
e. a and b only

11. One commonly doesn’t found in blood
a. L.loa
b. B.malayi
c. W.bancrofti
d. M.ozzardi
e. M.streptocerca
12. Visceral larva migrans are
a. T.caninum
b. T.cati
c. T.canis
c. a and c
d. b and c
e. a,b and c
13. In Tanzania the drug of choice against Onchocerciasis is/are
a. Mebendazole
b. Thiabendazole
c. Ivermectin
d. Albendazole
e. c and d
14. Hyper-infection is associated with
a. T.trichiura
b. S.stercolaris
c. E.vermicularis
d. A.lumbricoides
e. D.medinensis
15.Segmented egg, the egg of
a. Round worm
b. Hook worm
c. Pin worm
d. Guinea worm
d. Whip worm
e. Serpent worm
16.Xenodiagnosis is possible in
a. Trichinosis
b. Ascariasis
c. Trichiuriasis
d. Strongyloidiasis
e. Toxociasis
17.Hyperpigmentation in Onchocerciasis results into
a. Malabar sign
b. Calabar swelling
c. Blindness
d. Lizard skin
e. Nodule formation
18.Calabar swelling
a. L.loa
b. O.vulvulus
c. W.bancrofti
d. B.malayi
e. M.perstans
19.All are true about W.bancrofti except
a. Sheathed
b. Spaced nuclei
c. Countable nuclei
d. Lymphatic filariasis
e. None of these
20.The morphological difference between W.bancrofti and B.malayi is/are
a. Chyluria
b. Hydrocele
c. Sub-terminal nuclei
d. Sheathed
e. Nocturnal periodicity
21.The only one Helminthes with larvae in stool
a. S.stercolaris
b. A.lumbricoides
c. T.trichiura
d. E.vermicularis
e. T.spiralis
22.Parthenogenesis associated with
a. S.stercolaris
b. A.lumbricoides
c. T.trichiura
d. E.vermicularis
e. T.spiralis
23.Egg in stool uncommon in
a. Trichinosis
b. Enterobiasis
c. Ascariasis
d. Strongylodiasis
e. Ancylostomiasis
24.Flattened on one side egg of
a. A.lumbricoides
b. A.duodenale
c. T.trichiura
d. T.spiralis
e. E.vermicularis
25. Incorrect order
a. Loa loa——–>chrysops
b. D.medinensis—>cyclops
c. M.ozzardi——>culicoides
d. O.vulvulus—–>simulium
e. M.timori——->aedes

Answers: 1.c 2.d 3.d 4.e 5.a 6.d 7.a 8.e 9.e 10.c 11.e 12.d 13.e 14. b 15.b 16.a 17.d 18.a 19.e 20.c 21.a 22.a 23.b 24.e 25.e

Virology Mcqs

1. Picornaviruses are

a. Small virus of about 28-30nm

b. Icosahedral capsid virus

c. Non-enveloped

d. +ve sense, ssRNA

e. All of the above

2. Two clinical  important groups of picornaviruses are

a. Coxsakieviruses

b. Rhinoviruses

c. Enteroviruses

d. a and b

e. b and c

3. One is Incorrect about Enteroviruses

a. Coxsakieviruses serotype A=1-22 and 24

b. Polioviruses serotype 1-3

c. Coxsakieviruses serotype B=1-6

d. Enteroviruses serotype 68-71

e. Echoviruses serotype 1-34 excluding 10,21 and 24.

4. Incorrect sequence is

a. Enteroviruses———–37’c optimum growth temp

b. Enteroviruses———–acid labile

c. Rhinoviruses———–33’c optimum growth temp

d. Hepangina————-Coxsakievirus serotype A

e. Rhinoviruses———-more than 100 serotype

5. The most pathogenic poliovirus serotype is

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

e. 5

6. Most notable pathogenesis of Coxsakievirus serotype B

a. Aseptic pneumonia

b. Hepangina

c. Aseptic meningitis

d. Poliomyelitis

e. Acute hemorrhagic conjuctivitis

7. Polio vaccine that induce local and sysemic immunity is

a. OPV

b. IPV

c. MMR

d. a and b

e.  Non of these

8. New enteroviruses are serotype

a. 6-22

b. 68-71

c. 1-6

d. 34-70

e. 70-71

9. Potent pathogenic enterovirus serotype

a. 68

b. 69

c. 70

d. 71

e. All of these

10. Causative agent of the Acute Hemorrhagic conjuctivitis epidermic in 1969-1974

a. Enterovirus serotype 70

b. Coxsakievirus serotype A

c. Coxsakievirus serotype B=1-6

d. Enterrovirus serotype 68-71

e. None of these

11. One is false about echoviruses

a. They are human Orphan viruses

b. More than 30 serotypes are known

c. May cause Aseptic meningitis and / Acute hemorrhagic conjuctivitis

d. Heat labile viruses

e. Acid satable viruses

 

 

 

 

 

Answers: 1.e 2.e 3.e 4.b 5.b 6.c 7.a 8.b 9.d 10.a 11. d